A hrsz: 276/44-45 telkeken 2 db kétlakásos ikerház került kialakításra.

A telkek területe egyenként 955 m2

A két lakás által egy telken beépített terület nagysága 201,29m2, ami a beépíthetőségnél jóval kisebb beépítettség. A későbbiekben lehetőség van tároló, garázs építésére az északi homlokzat túlnyúlásában.

A lakások mindegyike megközelíthető egyenként az ellentétes oldalaikon lévő utcákról.

A lakások tetőtere beépítésre van kialakítva. Ez azt jelenti, hogy a közműfelállások és nyílásáthidalók be vannak építve a szerkezetbe, további rombolás nélkül a nyílások kialakíthatók. A lakáselválasztó hanggátló fal a tetőtérben is kiépítésre került.Az egyes lakásokhoz tartozó földterületet minden tulajdonos lekerítheti a másik akadályozása nélkül.

Alkalmas együttköltöző családoknak is, mert az egymástól függetlenül üzemelő lakások egy telken vannak.

Az össz-közművesített terület minden előnyét élvezhetik a zöldben és jó levegőn, távol a közlekedési utaktól, de a település központjában.A város közelsége és a tömegközlekedés szervezettsége peremvárosi komfortot ad a beköltözőknek.

A gyermekek magas szintű ellátásban részesülnek a bölcsődétől a zeneiskolán át  az általános iskolával befejezőleg.

A lakások irányára: 21.000.000,- Ft amely tartalmazza a telek árát is.

Érdeklődni: boda.aniko@produktiv.eu

 A külföldi versenyképesség titkáról, befektetési és kereskedelmi aktualitásokról tájékoztatták madridi, lisszaboni és francia külgazdasági szakdiplomaták a somogyi üzletembereket. Praktikus tippeket adtak a nélkülözhetetlen külföldi sikerekhez.

Franciaországban eltörölték az iparűzési adót - ez is csábíthatja a magyar vállalkozókat, akik az unió ezen tagországában próbálnának szerencsét. Faragó Sándor a világ 5. legnagyobb gazdasági hatalmáról beszélt, annak üzleti környezetéről. Ahol egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az élelmiszeripari termékeink iránt. Erre az információra felcsillanhatott azon cégvezető szeme, aki gesztenyéjével törne be a nyugati piacra. De keresnek más beszállítókat is.


Faragó Sándor, külgazdasági szakdiplomata, Franciaország:
Rájöttek, hogy Kína messze van, most már nem is annyira olcsó és Közép-Kelet Európában keresnek autóipari alkatrészeket, de fém megmunkálásra is nagyon sok megrendelés érkezik, marás, sajtolásra is keresnek különböző beszállítókat.

Boda Anikó főként építőipari vállalkozások számára keresne befektetőket a nyugati országokból, de az ingatlan piac is érdekli.

Boda Anikó, mérnök-menedzser:
- Vannak önkormányzatok, akiknek ingatlan értékesítésben érdekeltségeik vannak, és arra lennék kíváncsi, hogy lehetne e valami kapcsolatot kiépíteni, esetleg ilyen úton.

Hiány van az informatikai, valamint a kisiparos szakmákban, kapkodnak a karbantartók, lakásfelújításra vállalkozók iránt. Egy kisvállalkozást akár 24 óra alatt is beindíthatnak Franciaországban, csak az rt-hez van szükség induló tőkére. Francia nyelv tudás viszont kötelező. Azt viszont nem árt tudni, hogy kőkeményen ellenőrzik a cégeket, ahol a szakszervezetek nagyon befolyásosak. A portugál piac iránt érdeklődők helyzetét ugyan megnehezíti a távolság, de aki már betört az országba, annak a közlekedését megkönnyíti az újonnan épített, jó minőségű úthálózat, a 2300 km autópálya. Multicégek ugyanúgy megtalálhatók náluk, mint hazánkban.

Fazekasné dr. Berkes Júlia, külgazdasági szakdiplomata, Portugália:
- Minden olyan iparágban, ami nálunk is megtalálható, többnyire ugyanazok, és az egymás közötti számítások adták a kereskedelmünknek a 4/5-ét.

300 ezer középvállalkozás működik Spanyolország szomszédságában.